citytrip zurich

Citytrip Zurich

Al meer dan 2000 jaar wordt de stad Zurich bewoond en dat is ook niet gek, want het is hier goed vertoeven. Het aangename leefklimaat, de prachtige Romaanse gebouwen, het mooie Zurich meer en de vele musea hebben in de loop der jaren heel wat beroemde kunstenaars en vrijdenkers naar deze stad doen trekken. Niet alleen voor volwassenen heeft deze stad veel te bieden, met zijn indrukwekkende dierentuin en vele speelparken is Zurich ook een ideale bestemming voor een stedentrip met kinderen. Je kunt de stad bezoeken tijdens een weekendje weg, maar je kunt ook gerust een week in Zurich blijven zonder je te vervelen. Hoe lang je ook blijft, er is een ruime keuzen aan hotels in Zurich waar je ontspannen kunt overnachten tijdens je citytrip.

Wat kun je er zien?

Prachtige gebouwen

Het meest karakteristieke gebouw van Zurich is de Grossmünster kerk. Deze Romaanse kerk met zijn herkenbare ronde torens is het symbool van Zurich. Volgens de legende was het Karel de Grote die opdracht gaf tot de bouw van deze kerk. In de loop der jaren er echter veel verbouwd aan de kerk, zo stammen de ronde toren uit de 18e eeuw. Of het nou klopt of niet, feit is wel dat er zowel binnen als buiten de kerk veel beelden van Karel de Grote staan. Een andere interessant kerk is de Fraumünster kerk met de glas-in-lood ramen van de wereldberoemde kunstenaar Marc Chagall. Naast de imposante kerken zijn er Zurich nog veel meer gebouwen die het bezoeken waard zijn tijdens je citytrip zoals het oude raadzaal van Zurich aan de rivier de Limmat en de Hard-toren, het oudste gebouw van de stad.

Musea

Een rijke stad als Zurich kan niet zonder kunstschatten. Een groot gedeelte van de Zwitserse kunstschatten kun je vinden in het Kunsthaus. De collectie bestaat uit oude meesters, maar ook moderne kunst van Van Gogh, Monet, Cézanne, Munc, Picasso en Chagall en hedendaagse kunst. Het nationale museum van Zurich, het Landesmuseum, is een parel op zich. In dit prachtige kasteel leer je alles over de geschiedenis van Zurich. Het Rietberg Museum is een museum voor niet-Europese kunst. De collectie is verdeeld over verschillende villa’s in het prachtige Rietpark.

Wat kun je er doen?

Attracties

Zurich is een ideale bestemming voor kunst en cultuurliefhebbers, maar ook met kleine kinderen kun je je prima vermaken is deze mooie stad. Zurich is een groene stad met veel parken, waaronder één van de mooiste dierentuinen ter wereld. Bij tempraturen onder de 10 graden vindt er elke dag een pinguinparade door de dierentuin plaats. Populair is ook het indrukwekkende olifantenverblijf waar je de olifanten zelfs van onderaf kunt bekijken. Andere indrukwekkende parken zijn de botanische tuin, de Chinese tuin en het Üetliberg park.

Zon en strand

Zurich ligt aan het Zurich meer en dat betekent dat je tijdens je citytrip ook lekker naar het strand en het water kunt trekken. Op het water zijn verschillende activiteiten te doen zoals waterskiën, wake boarden, kajakken of zeilen. Vind je dit allemaal iets te veel gedoe? Dan kun je natuurlijk ook lekker gaan zonnebaden op het strand of op je opblaasbare krokodil in het water gaan dobberen. Aan het meer vind je verschillende gebieden die speciale bedoeld zijn voor strandrecreatie zoals Mythenquai Beach en de Katzensee Swimming Area. Ben je geen watermens, dan kun je ook de heuvels rondom de stad intrekken om te hiken of te fietsen.

Hoe kom je er?

Zurich ligt op ruim vijfhonderd kilometer afstand van Brussel, waardoor het zowel met de auto als de trein en het vliegtuig goed te bereiken is.

Auto

Met de auto kun je in een dag naar Zurich rijden. Net zoals in de meeste grote steden, is het niet altijd even makkelijk een betaalbare parkeerplek te vinden in Zurich. We raden je aan om te parkeren in een van de parkeergarages.

Trein

Zurich is uitstekend te bereiken per trein. In zo’n zeven uur reis je vanaf Brussel naar Zurich. Reizen met de trein naar Zurich is bijna net zo snel als reizen met de auto.

Vliegtuig

Vanuit Brussel vlieg je in een uur en een kwartier naar Zurich. Eenmaal aangekomen op de luchthaven kun je de rechtstreekse trein pakken naar het centrum van Zurich. Het is ook mogelijk per taxi naar je hotel te reizen.Booking.com