citytrip Valencia

Citytrip Valencia

Valencia is een prachtige en veelzijdige stad. De vele volken die over de stad hebben geregeerd hebben een unieke mix van cultuur en bouwkunst achtergelaten. Het aangename zeeklimaat, de zandstranden en de authentieke straatjes met heerlijke terrasjes en restaurants maken Valencia tot een ideale bestemming voor een stedentrip. Na een dagje strand, cultuur of winkelen, kun je tot laat in de avond genieten van de Spaanse en lokale keuken. Het veelzijdige Valencia is een perfecte stad voor een citytrip of weekendje weg. Mocht je wat langer willen blijven, dan hoef je je zeker niet te vervelen. Er is een ruime keuze aan hotels in Valencia, waardoor je niet lang hoeft te zoeken naar het perfecte hotel.

Wat kun je er zien?

Prachtige gebouwen

Door de eeuwen heen is Valencia is handen geweest van verschillende volken en heersers, waardoor een zeer divers stadsbeeld is ontstaan. Eén van de mooiste gebouwen van de stad is het 15e-eeuwse La Lonja de la Seda. Toen het gebouwd werd was Valencia een zeer welvarende stad en dat wilde men graag laten zien. Het gebouw heeft verschillende functies, maar deed vooral dienst als handelsbeurs. Naast La Lonja de la Seda staat Mercado Central. Deze overdekte markthal is één van de mooiste voorbeelden van de Valenciaanse art nouveau-stijl en een belangrijke toeristische trekpleister. De verschillende bouwstijlen van de stad komen allen tezamen in de kathedraal La Seo. Om de kerk te bereiken moet je een flink aantal treden beklimmen, maar eenmaal boven is het uitzicht zeker de moeite waard.

Musea

Valencia bezit een aantal boeiende musea. Cultureel middelpunt van de stad is Ciutat de les Arts i les Ciènces, oftewel de stad van kunst en wetenschap. Dit gigantische complex bestaat uit verschillende musea, een bioscoop, een planetarium, oceanografisch park en zelfs een promenade met een botanische tuin. Het Museo de Bellas Artes de Valencia is gewijd aan Spaanse en Europese meester zoals Velázques, Jheronimus Bosch en Fransisco Goya. Het stadhuis van Valencia aan het Plaza Ayuntamiento biedt onderdak aan het historisch museum van Valencia. Rondom het plein liggen nog een aantal indrukwekkende gebouwen.

Wat kun je er doen?

Stranden

Het is niet alleen de cultuur en de prachtige gebouwen die Valencia zo aantrekkelijk maken, het is natuurlijk ook de mooie zandstranden van de Costa del Azahar. Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, ter hoogte van Mallorca. Het zeeklimaat zorgt ervoor dat het er altijd lekker warm is zonder te heet te worden. Valencia heeft drie stadsstranden, Malvarrosa, Las Arenas en Patacona. Las Arenas ligt het dichtste bij de stad, namelijk aan de boulevard bij de haven van Valencia. Al deze stranden hebben voorzieningen zoals toiletten en douches. Als je liever op zoek gaat naar een iets rustiger strand kun je terecht bij de stranden rondom Valencia, zoals bij het natuurpark Albufeira waar je stranden vindt met duinen en natuur.

Eten en drinken

Wil je na een dagje struinen door de stad of een middagje zwemmen iets eten of drinken, dan ben je in Valencia ook op de goede plek. Een citytrip naar Valencia is immers ook een culinair uitstapje. Langs de stranden Las Arenas en Patacona vind je verschillende terrasjes en eettentjes. In de oude binnenstad van Valencia zitten de mensen vaak tot ver in de avond op de terrasjes of in het restaurants. Spanjaarden eten graag laat en zullen dan ook niet voor tien uur ’s avonds aan tafel schuiven. Een typisch Valenciaans gerecht is paella. Daarnaast worden er veel groenten, rijst en vis gegeten. Vergeet ook niet het lokale drankje Agua de Valencia te drinken.

Hoe kom je er?

Valencia ligt op ongeveer 1400 kilometer van Brussel. Vanwege de afstand is de beste manier om naar Valencia te reizen per vliegtuig.

Vliegen

Vanuit Brussel vlieg je in iets meer dan twee uur naar de luchthaven van Valencia. Vanaf de luchthaven kun je zowel de metro als de bus nemen naar het centrum van Valencia. Het is ook mogelijk een taxi te nemen naar het centrum.Booking.com