citytrip sevilla

Citytrip Sevilla

Geen stad in Spanje heeft zo’n grote historische binnenstad als Sevilla. Zelfs in Europa zijn er maar weinig steden te vinden die zich kunnen meten aan Sevilla. Eeuwenlang was deze stad één van de belangrijkste en rijkste steden ter wereld. Vanuit de haven van Sevilla werden ontdekkingsreizen naar verre oorden voorbereid en lag de beroemde Spaanse zilvervloot aan anker. Vandaag de dag zie je nog steeds de pracht en praal van eeuwen voorspoed en culturele diversiteit. Hetgeen steeds meer mensen kiezen voor een citytrip naar Sevilla!  Je ziet het trouwens niet alleen, maar je proeft het ook in de lokale keuken. Sevilla is een beeldschone bestemming voor een stedentrip van een week of een weekendje weg. Er is een ruime keuzen aan hotels in Sevilla.

Wat kun je er zien?

Imposante binnenstad

Sevilla is door de eeuwen door verschillende volken en culturen overheerst en dat zie je terug in de prachtige binnenstad. De kathedraal Maria de la Sede is de grootste kerk van Spanje en doet in Europa enkel onder voor de St Pieter in Rome en de St Paul in Londen. De kerk is in gotisch stijl gebouwd, maar de beroemde toren Giralda is van oorsprong een Moorse minaret. Het koninklijk paleis van Sevilla Alcázar is een mooi voorbeeld van de Islamitische invloeden op de bouwkunst in Sevilla. De meeste bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal, vind je in de Joodse wijk Barrio de Santa Cruz. De wijk is het middelpunt van de historische binnenstad en staat dan ook vol met prachtige gebouwen en monumenten.

Musea

Sevilla was eeuwenlang een rijke stad en heeft in de loop der jaren dan ook heel wat kunst verzameld. De grootste collectie van de stad vind je in het Museo de Bellas Artes. Dit museum van de schone kunsten is, na het Prado in Madrid, het belangrijkste museum van Spanje. De collectie bestaat voornamelijk uit werken van Spaanse meester van de 16e eeuw tot de 20e eeuw, maar het heeft ook aardige collectie Europese meesters. Wil je meer te weten komen over Sevilla in de oudheid, dan kun je terecht in het archeologisch museum. Sevilla speelde niet alleen in de tijd van Romeinen, maar ook al ver daarvoor, een belangrijk rol. De beroemde schat van El Carambolo dateert uit de 8e eeuw voor onze jaartelling.

Wat kun je er doen?

Parken en tuinen

Sevilla is één van de warmste steden van Europa. In de zomer kan het overdag meer dan 40 graden worden en dan is het fijn dat je even wat verkoeling op kunt zoeken in één van de vele parken en tuinen in de stad. Het Maria Luiza Park is een prachtig park grenzend aan de rivier de Guadalquivir. De tuinen van paleis Alcázar laten de verschillende historische stijlen door de eeuwen heen zien. Het grootste open terrein van de stad is de Alameda de Hércules. Ooit werd het aangelegd als tuin, maar tegenwoordig is het in gebruik als plein. Aan de rand van het plein bevinden zich twee kolommen met Romeinse beelden van Hercules en Julius Caesar.

Eten en drinken

Eten speelt een belangrijke rol in de Spaanse cultuur en dus ook in Sevilla. De stad heeft heel veel terrasjes, barretjes en restaurants. De mensen eten twee keer per dag warm. De eerste maaltijd is de middagmaaltijd rond twee uur. Na deze maaltijd volgt de siësta, de tijd waarop de mensen rusten. Het avondeten wordt vaak niet voor tien uur in de avond opgeschept. Sevillianen houden van gazpacho, gebakken vis, stierenstaart, slakken en groenten. Het uitgaansleven in Sevilla is uitbundig en gaat door tot in de late uurtjes van de nacht.

Hoe kom je er?

Sevilla ligt hemelsbreed op ongeveer 1700 kilometer afstand van Brussel. Met de auto moet je denken aan ruim 2000 kilometer. De meeste mensen nemen dan ook het vliegtuig voor hun citytrip naar Sevilla.

Vliegen

Vanuit Brussel vlieg je in 2,5 uur naar de luchthaven van Sevilla. Op de luchthaven kun je de bus nemen naar het centrum van de stad. Het is ook mogelijk op de luchthaven een taxi te nemen naar je hotel.

FlixBusBooking.com