Citytrip Rotterdam

Citytrip Rotterdam

Vergeet Amsterdam, Rotterdam is de hipste, levendigste en meest veelzijdige stad van Nederland! Met zijn indrukkende architectuur, vele culturen, imposante haven en hippe uitgaansgelegenheden is Rotterdam de ideale bestemming voor een stedentrip. Vanuit België is Rotterdam snel en gemakkelijk te bereiken, waardoor je de stad prima voor een citytrip van dag kunt bezoeken. De stad heeft echter zo veel te bieden, dat je ook tijdens een weekendje weg niet zult vervelen. Met attracties en bezienswaardigheden voor jong en oud, is de stad geschikt voor jongeren, gezinnen en ook ouderen. Mocht je willen overnachten in de stad, dan heeft Rotterdam een ruime keuze aan hotels. Kortom, Rotterdam heeft alles wat je voor een geslaagde citytrip nodig hebt.

FlixBus

Wat kun je er zien?

Imposante architectuur

Rotterdam is de stad van de architectuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is stad ernstig beschadigd geraakt, waardoor een unieke mengelmoes van historische panden en moderne architectuur is ontstaan. Mocht je met de trein naar Rotterdam reizen, dan kom je aan op het hypermoderne station Rotterdam Centraal. Rondom het station staan verschillende imposante wolkenkrabbers. Wereldberoemd zijn ook de kubuswoningen van de architect Piet Blom. In één van de woningen bevindt zich een museum, de andere woningen zijn allen bewoond. Een citytrip naar Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de haven te brengen. Tot 2004 was dit de grootste haven ter wereld. De beste manier om de haven te bezichtigen is met een rondvaartboot.

Musea

De musea van Rotterdam zijn net zo’n indrukwekkende mengelmoes als de architectuur van de stad. Het belangrijkste museum van de stad is Museum Boijmans Van Beuningen. Dit museum herbergt een grote collectie van de vroege middeleeuwen tot de moderne tijd. Er hangen schilderijen van Van Eijck, Rembrandt en Brueghel, maar het museum staat vooral bekend om de collectie moderne kunst met werken van Van Gogh, Munch, Kandinsky en Dali. De Kunsthal heeft geen eigen collectie, maar werkt enkel met wisselende tentoonstellingen. Een andere museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je citytrip, is het Maritiem Museum Rotterdam. Dit museum geeft je een mooi beeld van de geschiedenis van de scheepvaart.

Wat kun je er doen?

Winkelen

Rotterdam is met zijn vele winkelstraten en hippe markthal een populaire winkelstad. De belangrijkste winkelstraat is de Koopgoot. Door deze winkelstraat loopt een verdiepte straat, waardoor er twee verdiepingen met winkels zijn ontstaan. Andere winkelstraten zijn de Lijnbaan en de Hoogstraat. Door de hele stad heen vind je verschillende markten. Sinds kort heeft Rotterdam ook een overdekte markt in het prachtige gebouw de Markthal, dat volgens sommigen een kunstwerk op zichzelf is. Binnen de hal bevinden zich een grote verscheidenheid aan kraampjes met allerlei etenswaren. Rondom het marktplein zijn verschillende restaurants en cafés.

Uitgaan

Rotterdam is een echte multiculturele stad en dat heeft ervoor gezorgd dat er een keur aan cafétjes en restaurants in de stad te vinden is. Vooral rondom het Stadhuisplein, de Oude Haven, de Markthal en de Witte de Withstraat kun je heerlijk een drankje eten of een hapje eten. Ook het hogere segment is goed vertegenwoordigd in Rotterdam. Restaurant Parkheuvel is één van Nederlands meest gerenommeerde restaurants van twee Michelinsterren. Bekende clubs in de stad zijn Hollywood, Rotown en Off Corso. In het zalencomplex Ahoy en het voetbalstadion De Kuip worden regelmatig grote concerten en evenementen georganiseerd.

Hoe kom je er?

Rotterdam ligt op slechts 150 kilometer verwijderd van Brussel en is daarmee makkelijk te bereiken voor een citytrip. Je kunt zowel met de trein als de auto uitstekend naar Rotterdam reizen.

Auto

Vanuit Brussel kun je binnen twee uur in Rotterdam zijn met de auto. Let wel op dat parkeren in Rotterdam niet goedkoop is en het lastig kan zijn een parkeerplek te vinden. Het wordt aangeraden om van te voren een parkeergarage uit te zoeken.

Trein

Reizen met de trein is iets duurder dan reizen met de auto, maar het voordeel is dat je geen geld kwijt bent aan parkeren. Bovendien hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek en kom je meteen in het centrum aan, zodat je citytrip meteen kan beginnen.Booking.com