citytrip parijs

Citytrip Parijs

De stad van de liefde, de stad van de cultuur en de internationale hoofdstad van de mode. Parijs is de onbetwiste koningin van de Citytrips. Al eeuwenlang trekken mensen uit de hele wereld naar deze culturele hoofdstad van Europa. Of je nou van cultuur, architectuur, romantiek of mode houdt, Parijs heeft het allemaal. Of wat dacht je van de prachtige straatjes met zijn kleine boetiekjes, de vele abdijen en kerken of een romantische boottocht over de Seine? Vanwege de korte afstand is Parijs de ideale bestemming voor een citytrip van een week, een weekend of zelfs een dag. Mocht je besluiten te overnachten, dan is er een ruime keuze aan hotels in Parijs.

Wat kun je er zien?

Prachtige gebouwen

De mooiste kerk van Parijs is ongetwijfeld de imposante Notre-Dame. De bouw van deze prachtige gotische kerk werd begonnen in de 12e eeuw en duurde bijna tweehonderd jaar. De Notre-Dame trekt elk jaar vele bezoekers die niet alleen de kerk komen bewonderen, maar ook de doornkrans van Christus en het stuk van het kruis en een nagel van het kruis. Vanuit de wijde omgeving kun je op de heuvel Montmartre de Sacré-Cœur zien liggen. Deze witte basiliek met zijn prachtige koepels is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw ter herinnering aan de gevallen soldaten in de Frans-Duitse oorlog. Hôtel des Invalides is een groot complex dat Napoleon opgerichtte voor gewonde en invalide soldaten. Het complex bevat o.a. de Dôme des Invalides waar zich het praalgraf van Napoleon bevindt.

Monumenten

Parijs staat vol met prachtige gebouwen en monument. Het meest iconische monument van Parijs is ongetwijfeld de Eiffeltoren. Een bezoek aan de stad is niet compleet zonder een bezoek aan de Eiffeltoren. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Een ander bekend monument is de Arc de Triomphe, gelegen aan de Champs-Élysées. De triomfboog is gebouwd ter ere van Napoleons overwinning bij Austerlitz. Onder de boog ligt een onbekende soldaat begraven. Het Panthéon werd ooit gebouwd als kerk, maar doet al eeuwenlang dienst als begraafplaats voor beroemde Fransen, zoals de filosofen Voltaire en Rousseau, Victor Hugo, Émile Zola en Marie Curie

Wat kun je er doen?

Musea

Al eeuwenlang is Parijs het centrum van de kunst. Het wereldberoemde Louvre is al jaren het best bezochte museum ter wereld en mag je zeker niet overslaan tijdens je citytrip. Het Louvre is oorspronkelijk een middeleeuws kasteel, maar  werd in 1793 in gebruik genomen als museum. Het beroemdste werk is ongetwijfeld de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, maar ook de Venus van Milo en het schilderij La liberté guidant le peuple van Delacroix zijn ongekende topstukken. Het Centre Pompidou is een wereldwijd toonaangevend museum voor moderne kunst. Andere belangrijke musea zijn het Musée d’Orsay, Musée de Picasso en het grootste wetenschapsmuseum van Europa Cité de Sciences et de l’Industrie.

Winkelen

Parijs is een echte modestad en dat zie je terig in de vele luxe kledingwinkels en boetiekjes. De bekendste winkelstraten zijn de Champs-Élysées, Boulevard Haussmann, Boulevard des Italiens, Rue de Rivoli en Avenue Montaigne. Ben je op zoek naar haute couture, dan kun je terecht in place Vendôme en Rue du Faubourg Saint-Honoré. Naast de vele winkelstraten heeft Parijs ook enkele grote winkelcentra zoals Les Halles. Elke wijk heeft daarnaast zijn eigen winkelgebied en marktjes. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

Hoe kom je er?

Parijs ligt op ruim driehonderd kilometer afstand van Brussel. Vanwege de geringe is de stad gemakkelijk met de auto of de trein te bereiken voor een citytrip.

Trein

De snelste manier om vanuit Brussel Parijs te bereiken is met de trein. De hoge snelheidstrein brengt je in twee uur naar de Franse hoofdstad. Vanuit andere delen van België kan het langer duren om Parijs te bereiken. Er zijn geregeld aanbiedingen waardoor je goedkoop met de trein naar Parijs kunt reizen.

Auto

Wanneer je met meerdere personen reist kan het goedkoper zijn om de auto te nemen. Probeer zo veel mogelijk de spitstijden te vermijden om te voorkomen dat je in de file komt te staan. Parkeren in Parijs kan het beste in een overdekte parkeergarage. De kosten hiervoor bedragen zo’n 25 euro per etmaal.

FlixBusBooking.com