citytrip milaan

Citytrip Milaan

Geen stad ter wereld weet zo goed mode, kunst en historie te combineren als Milaan. Deze stad is tegelijk thuisbasis van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, als van Versace en Armani. De prachtige Dom van Milaan, de grootste van Italië, laat zien dat de rijke historie van Milaan eeuwenlang terug gaat. Als je je bedenkt dat de stad ook nog eens twee beroemde voetbalclubs heeft, namelijk AC Milan en Internazionale, dan je je goed voorstellen waarom deze stad zo’n populaire bestemming voor een citytrip is. Of je nou een weekendje weg gaat, of er voor kiest wat langer te blijven, je zult versteld staan van de pracht en praal van Milaan! Er is een ruime keuze aan hotels in Milaan, van hostels tot appartementen en familiehotels.

Wat kun je er zien?

Prachtige gebouwen

De Dom van Milaan is ongetwijfeld het indrukwekkendste gebouw van de stad. Met een lengte van meer dan 150 meter is deze kathedraal één van de grootste kathedralen ter wereld. De vele torentjes geven de kathedraal een sprookjesachtige uitstraling. De witte uiterlijk van de kathedraal staat in sterk contract met het donkere interieur van de kathedraal, dat gedomineerd wordt door de vele kerkelijke schatten. Ook de moeite waard is La Scala, geboorteplaats van de Italiaanse opera, en Castello Sforzesco, de oude burcht die nu dienst doet als museum. De Galleria Vittorio Emanuele II, dat tegenwoordig een winkelcentrum is, is alleen al vanwege zijn prachtige uiterlijk de moeite waard om te bezoeken.

Musea

De kerk en kunst zijn, net als in de rest van Italië, nauw met elkaar verweven. Het bekendste kunstwerk van Milaan bevindt zich dan ook niet in een museum , maar in het Santa Maria delle Graie klooster. Hier schilderde Leonardo da Vinci zijn beroemde Laatste Avondmaal op de muur. Niet alleen het klooster, maar ook de bijbehorende kerk is de moeite waard om te bezoeken op je citytrip. Het belangrijkste museum van de stad is Pinacoteca Brera. Het museum heeft een grote collectie met werken van Italiaanse meesters. De museum Poldi Pezzoli, vlak naast La Scala, is niet alleen geliefd bij het publiek vanwege zijn imposante collectie, maar ook vanwege het prachtige paleis waarin het gevestigd is.

Wat kun je er doen?

Haute couture milaan

Milaan is onlosmakelijk verweven met de haute couture. Alle Italiaanse modeontwerpers kun je hier vinden. De prijzen in de winkels verschillen, maar over het algemeen is Milaan een dure stad met dure winkels. Veel winkelstraten komen uit op het Piaza del Duomo, oftewel het plein met de Dom. Zo ook de grootste winkelstraat van Milaan, de Corso Vittorio Emanuele II. In de imposante Galleria Vittorio Emanuele II vind je winkels uit het hogere segment. De echte haute couture zit echter in de zogenaamde “Gouden Vierhoek”. Vind je de prijzen iets te hoog? Plan dan je citytrip naar Milaan in juli of januari om de uitverkoop mee te pakken!

Voetbal en opera

Heb je weinig met winkelen? Dan kun je je stedentrip aan Milaan ook aanvullen met een bezoek aan een voetbalwedstrijd of de opera. Als thuisbasis van AC Milan en Internazionale, trekt Milaan elk jaar veel voetballiefhebbers. De beide clubs delen een stadion waar meer dan 80.000 bezoekers in kunnen en bovendien ook geregeld gebruikt wordt als concertzaal.

Milaan is bovendien de bakermat van de opera. In het wereldwijd bekende La Scala theater worden al meer dan 200 jaar opera’s opgevoerd. De zitplaatsen zijn echter beperkt, waardoor de voorstellingen vaak al maanden van tevoren zijn uitverkocht.

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om vanuit België naar Milaan te reizen. De snelste en populairste manier is per vliegtuig, maar het is ook mogelijk met de trein of de auto te reizen.

Vliegen

Vliegen is een snelle manier om Milaan te bereiken. Vanaf Brussel vlieg je in 1,5 uur naar de Italiaanse stad. Milaan heeft meerdere vliegvelden, waarvan Malpensa voornamelijk gebruikt wordt voor internationale vluchten. Vanaf het vliegvelden rijden gratis shuttlebussen naar het centrum.

Trein

De trein is een comfortabele, maar tijdrovende manier om naar Milaan te reizen. Houd er rekening mee dat je voor de reis een dag moet uittrekken.

Auto

Vanwege de afstand wordt het niet aangeraden met de auto naar Milaan te reizen voor een stedentrip. Mocht je naast Milaan nog meerdere steden willen bezoeken, dan kan de auto uitkomst bieden.

FlixBusBooking.com