Citytrip madrid

Citytrip Madrid

Ben je op zoek naar een stad waarin prachtige gebouwen, wereldberoemde musea en een bruisend nachtleven bij elkaar komen? Dan ben je met een citytrip in Madrid aan het juiste adres. Het leven is Madrid gaat dag en nacht door. Overdag kun je struinen door de mooie historische stad of één van de vele musea, en tegen de avond aan kun je aanschuiven in één van de vele restaurants en bars die Madrid rijk is. Het warme klimaat heeft geleid tot een gemoedelijke straatcultuur, waarin mensen nog tot laat buiten zijn en genieten van het leven. Of je nou een week of een weekend uittrekt voor een stedentrip naar Madrid, je zult verstelt staan van de sfeer en schoonheid in deze populaire stad. Er is een ruime keuze aan hotels in Madrid, van hostels tot aan appartementen en familiehotels.

Wat kun je er zien?

Prachtige gebouwen

Madrid staat vol met allerlei prachtige gebouwen die herinneren aan de rijke geschiedenis van de stad. De beroemdste bezienswaardigheid van Madrid is ongetwijfeld het immense Plaza Mayor. Dit grote plein midden in de stad is al eeuwenlang de plek waar Madrilenen bij elkaar komen voor feesten, markten en in het verleden ook publieke executies. Het plein is omringd door statige woonhuizen met daaronder een verscheidenheid aan winkeltjes en terrassen. Een ander indrukwekkend gebouw is het Palacio Real, oftewel het Koninklijk Paleis. Met meer dan 3400 kamers is dit het grootste koninklijk paleis ter wereld! Een gedeelte van het paleis is open voor publiek. Wandelend door de stad vind je nog veel meer mooie gebouwen zoals de Puerta del Sol, het Koninklijk Theater of een van de vele pleinen en parken in de stad.

Wereldberoemde musea

Madrid is het Spaanse centrum van de kunst. Met een drietal befaamde musea trekt de stad elk jaar vele toeristen. Het bekendste museum is wellicht het nationaal museum het Prado. Dit museum herbergt een grote collectie van Spaanse meesters zoals Velázques en El Greco, maar ook buitenlandse meesters zoals Jheronimus Bosch, Rubens en Caravaggio. Het Museo Thyssen – Bornemisza toont één van de grootste privécollectie ter wereld met schilderijen uit de vroege renaissance tot aan de 20e eeuw. Het derde museum, het Centro de Arte Reina Sofia, is een modern museum met veelal hedendaagse kunst, waaronder wereldberoemde schilderijen van Picasso en Dali.

Wat kun je er doen?

Nachtleven

Madrid is een jonge en levendige stad met een bruisend nachtleven. Vanwege het warme klimaat begint de avond hier pas laat. Restaurants gaan niet voor negen uur ’s avonds open en de meeste Madrilenen eten niet voor tien uur. De vele restaurants en barretjes zijn dan ook de hele week door tot diep in de nacht geopend. In de gehele stad kun je uitgaansgelegenheden tegen komen, maar vooral in de wijken Huertas en Malasanã vind je veel barretjes en discotheken.

Hippe wijken

De stad heeft in de loop der jaren een flinke groei door gemaakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat overal in de stad nieuwe hippe wijken zijn ontstaan, zoals de migrantenwijk Plaza de Levapiés, de homo- en lesbiennewijk Chueca en de studentenwijk Retiro. Deze wijken zijn stuk voor stuk levendige wijken, waar veel te doen is. Het straatleven is hier meer nog dan in andere wijken aanwezig, je vindt er vele winkeltjes en markten en natuurlijk veel restaurants en barretjes.

Hoe kom je er?

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit België naar Madrid te reizen, zoals het vliegtuig, de trein of de auto. Veruit de meeste mensen kiezen ervoor om per vliegtuig naar de stad te reizen en zo hun citytrip te beginnen.

Vliegen

Voor veel mensen is vliegen de snelste en meest comfortabele manier om naar Madrid te reizen. Vanuit Brussel vlieg je in twee uur en een kwartier naar het vliegveld in Madrid. Vanaf het vliegveld reis je per shuttlebus in een half uur naar het centrum van Madrid. Ook rijden er taxi’s voor vaste tarieven af en aan vanaf het vliegveld.

Trein

Blijf je wat langer in Madrid? Dan kun je ook overwegen om de trein te nemen. Het rijdt geen rechtstreekse verbinding vanuit België, dus je zult o.a. in Barcelona over moeten stappen. Natuurlijk is dit wel een mooie manier om een stedentrip in Madrid te combineren met een bezoek aan Barcelona.

Auto

Veel mensen vinden de rit naar Madrid te lang, maar als je meerdere steden in Spanje aan wilt doen is het het overwegen waard. Let wel op dat het lastig parkeren kan zijn in het centrum van Madrid.

FlixBusBooking.com