citytrip Boekarest

Citytrip Boekarest

Boekarest is een stad met een rijke geschiedenis. Nog niet zo lang geleden werd deze stad het “Parijs van het Oosten” genoemd. De tijd heeft echter niet stil gestaan en oorlog, natuurgeweld en een dictatuur hebben zijn tol geëist. Vandaag de dag wordt Boekarest echter weer gewaardeerd om zijn bezienswaardigheden en rijke cultuur. Steeds meer mensen ontdekken de stad als bestemming voor een citytrip. Niet alleen vanwege zijn geschiedenis, maar ook vanwege de prachtige musea, de heerlijke restaurants en het uitbundige uitgaansleven. De stad is een ideale bestemming voor een weekendje weg, maar ook als je langer blijft hoef je je beslist niet te vervelen. De stad is de afgelopen jaren een populaire vakantiebestemming geworden en er is dan ook een ruimte keuze aan hotels in Boekarest.

Wat kun je er zien?

Imposante gebouwen

Ondanks de vele rampen waarmee de stad in het verleden te maken heeft gehad, is Boekarest nog steeds een prachtige stad met mooie bezienswaardigheden. Curtea Veche, oftewel het Oude Koninklijk Hof, zijn de overblijfselen van het paleis dat in de 15e eeuw door vorst Vlad Tepes, bijgenaamd Dracula, werd gebouwd. Tegenover Curtea Veche vind je Hanul lui Manuc, het oudste hotel van Boerkarest. Vandaag de dag wordt het gebouw nog steeds als hotel gebruik. Het Roemeense Parlementspaleis is misschien niet het mooiste gebouw van Boekarest, het is wel groot. Met zijn 270 bij 240 meter is dit paleis het grootste gebouw van Europa.

Musea

Boekarest heeft zowel een nationaal, een stedelijk en een openlucht museum. Het Nationale Kunst  Museum van Roemenië, gelegen in een voormalig koninklijk paleis aan het Plein van de Revolutie, heeft een imposante collectie die bestaat uit zowel Roemeense als Europese kunst, met werken van o.a. Rembrandt, Rubens, El Greco, Tintoretto. Het is niet verwonderlijk dat het Muzeul Satului, het openlucht museum van Boekarest, ooit genomineerd is als beste museum van Europa. Dit museum staat vol met allerlei boerderijtjes, kerkjes en andere gebouwen van het Roemeense platteland van de 17e tot en met de 19e eeuw. Een echte aanrader!

Wat kun je er doen?

Prachtige parken

De stad Boekarest is een groene stad met prachtige parken. Het grootste park in het centrum van de stad is Cişmigiupark. In het midden van het park ligt een meer waar je roeiboten kunt huren. In het park zelf staan verschillende standbeelden van Roemeense schrijvers en een monument voor de Franse soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn gesneuveld in Roemenië. Het Herăstrăupark ligt in het noordwesten van Boekarest. Net als in het Cişmigiupark, heb je ook hier een groot meer. In dit park vind je ook het openlucht museum Muzeul Satului. De Botanische tuin van Boekarest is de grootste van het land en zeker het bezoeken waard!

Uitgaan

Het bruisende nachtleven van Boekarest is de afgelopen massaal door toeristen ontdekt. Van clubs tot casino’s, je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het wel vinden in deze stad. Geen wonder dat Boekarest zo’n populaire citytrip is. Eén van de bekendste uitgaansgelegenheden van de stad is Kulturhaus. Dit is niet alleen een club, maar ook een concertzaal en expositieruimte. De prijzen in het Kulturhaus liggen laag en er komen dan ook voornamelijk jongeren en studenten. Typische clubs in Boekarest zijn Cuba, Bamboo, Control Club en Cristal Club. Naast de vele clubs kent de stad ook veel gezellige bars en pubs. Sommige bars zijn geheel op wijn gericht, zoals Dionysos Wine Bar, maar in de meeste bars schenkt men ook verschillende soorten bier. Bekende bars zijn Berestroika, NOMAD Skybar en The Londoner.

Hoe kom je er?

Boekarest ligt op ruim 2000 kilometer afstand van Boekarest en de enige reismogelijkheid voor een stedentrip is dan ook het vliegtuig. Mocht je meerdere steden of landen bezoeken dan kun je de auto nemen of meegaan op een busreis.

Vliegen

Vanaf Brussel vlieg je in iets minder dan drie uur naar de internationale Henri Coandă luchthaven, gelegen in Otopeni nabij Boekarest. Vanaf de luchthaven kun je het beste de bus nemen naar het centrum van Boekarest. Het is ook mogelijk de trein te nemen, maar deze is duurder en is langer onderweg. Het is natuurlijk ook mogelijk een taxi te nemen.

FlixBusBooking.com