berlijn citytrip

Citytrip Berlijn

Nergens in Europa vind je zo veel cultuur en eigenzinnigheid als in het hippe Berlijn. De rumoerige geschiedenis van deze stad heeft de stad gevormd tot een veelzijdige stad die zich ideaal leent voor een citytrip. Hier leeft het oude en het nieuwe naast elkaar, maar de geschiedenis niet wordt vergeten. De groene stad met zijn vele musea trekt een jong en hip publiek en wordt steeds populairder als citytrip. Berlijn heeft niet alleen veel indrukwekkende bezienswaardigheden, maar is ook nog eens het uitgaanscentrum van Europa. De stad kent vele restaurants, clubs en discotheken, waar tot diep in de nacht kan worden gefeest. Er is een ruime keuze aan hotels in Berlijn. Geen wonder dat de laatste jaren steeds meer mensen Berlijn ontdekken als ideale bestemming voor een stedentrip.

Interessante bezienswaardigheden Berlijn

Prachtige gebouwen

Het bekendste gebouw van Berlijn is ongetwijfeld de Rijksdag. Dit gebouw diende tot aan de brand van 1933 als zetel van het Duitse parlement. Pas na de hereniging van Duitsland in 1990 werd het het gebouw weer als zodanig in gebruik genomen. De Berliner Dom is één van de grootste kerken van Berlijn. De 18e-eeuws kerk raakte in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadig. In 1992 waren de herstelwerkzaamheden klaar en opende de kerk opnieuw zijn deuren. De Brandenburger Tor is de enige overgebleven stadspoort van Berlijn. Tijdens de tweedeling van Duitsland stond de poort in het Russische gedeelte van Berlijn. Jarenlang was het vanwege de grenscontrole dan ook iet mogelijk onder de poort door te lopen. De unieke gebouwen van Berlijn zijn erg populair onder de citytrip bezoekers.

Sporen van een rumoerige geschiedenis

Veel gebouwen en bezienswaardigheden in Berlijn dragen de sporen van de geschiedenis bij zich. Geen enkel monument brengt je echter je zo dicht bij de geschiedenis als de Berlijnse muur. Op verschillende plekken in de stad zie je overblijfselen van deze muur. Het langste stuk kun je vinden langs de rivier Spree. Hier beschilderden kunstenaar in 1990 een gedeelte van de muur. Tegenwoordig staat dit bekend als de East Side Gallery. Bij Checkpoint Charlie, een controlepost, vind je het muurmuseum. In dit museum krijg je een beeld van de grensbeveiliging en de vele pogingen die werden ondernomen om de andere kant van de muur te bereiken.

Leuke tips citytrip Berlijn

Attracties

Veel gebouwen in Berlijn doen denken aan de rumoerige geschiedenis van de stad, maar tegelijk zie je ook dat de stad niet alleen achteruit wil kijken. Berlijn is ook een vrolijke stad, met veel groene parken en tuinen en veel te doen. Zo kent Berlijn maar liefst twee dierentuinen. De grootste van de twee is de Zoologische Garten. De kleinere dierentuin is Tierpark Berlin Friedrichsveld. De beide dierentuinen werken nauw samen. Geen dierentuin ter wereld heeft zo veel verschillende soorten dieren als deze twee. Er zijn veel groene parken te vinden in Berlijn waar op zomerse dagen veel mensen naartoe trekken. Ook de grote Botanische Tuin is meer dan de moeite waard. Berlijn heeft ook een Legoland Discovery Centre. Ideaal voor een citytrip met kinderen.

Uitgaansleven

Berlijn is een jonge en hippe, maar ook relatief arme stad. Deze combinatie heeft ertoe geleid dat Berlijn de afgelopen decennia is uitgegroeid tot de uitgaansstad van Europa. Er zijn veel toeristen die speciaal een citytrip of weekend weg naar Berlijn boeken om het uitgaan. De lage prijzen maken het bovendien een populaire bestemming voor toeristen. De stad heeft ontzettend veel bars, clubs en discotheken, maar je moet ze wel weten te zitten aangezien het van de buitenkant niet altijd te zien is wat er in zit. Populaire uitgaansgebieden zijn Oranienburger Strasse, Oranienstrasse, Kurfürstendamm, Kolwitzplatz en Friedrichtshain.

Hoe kom je er?

Berlijn ligt op zo’n 750 kilometer afstand van België. Vanwege de afstand is het vliegtuig de populairste manier om naar Berlijn te reizen. Het is echter ook mogelijk met de trein te reizen. Toch zijn er meerdere mogelijkheden om op je citytrip bestemming te komen.

Vliegen

Vanaf Brussel vertrekken er dagelijks meerdere vluchten naar de luchthaven van Berlijn. Het vliegtuig doet er zo’n anderhalf uur over om Berlijn te bereiken. Er zijn verschillende vliegvelden rondom Berlijn. Deze zijn allemaal goed aangesloten op het openbaar vervoer waardoor je makkelijk in het centrum van Berlijn komt.

Trein

Reizen met de trein is comfortabel, maar je bent wel langer onderweg dan met het vliegtuig. De treinverbindingen in Duitsland zijn goed, waardoor je snel door kunt reizen naar Berlijn en aan je citytrip kunt beginnen. Met de trein ben je zo’n 7 uur onderweg.

FlixBusBooking.com