citytrip Belgrado

Citytrip Belgrado

Belgrado is een stad met een roerige geschiedenis. Sinds enkele jaren groeit de populariteit van de stad echter gestaag en bezoeken steeds meer mensen Belgrado voor een citytrip. De prachtige gebouwen, culturele festivals, boeiende musea en het sprankelende uitgaansleven hebben een ongekend aantrekkingskracht op toeristen uit heel de wereld. Een citytrip naar Belgrado is een gevarieerd en veelzijdig uitstapje naar een stad die je zeker zal verrassen. De stad ligt niet om de hoek, maar is prima te bezoeken voor een weekendje weg of een stedentrip van een week. Er is een ruime keuze aan hotels in Belgrado, waardoor zowel stelletjes, vriendengroepen als gezinnen prima terecht kunnen in deze stad. Op de website Citytripwijzer.be vindt je een overzicht van de beste aanbiedingen en last minite deals naar Belgrado!

Leuke bezienswaardigehden

Historische gebouwen

Belgrado kent veel bezienswaardigheden die zich uitstekend lenen op te bezoeken tijdens een citytrip of weekend weg in Belgrado. Belgrado heeft een rijke geschiedenis. Al voor de Romeinse tijd leefden er volken in de omgeving van de stad. Het citadel van Belgrado is van oorsprong een Romeins kasteel dat in de loop van de eeuwen steeds verder is ontwikkeld. Het enorme complex ligt op een heuvel vlakbij waar de rivieren Sava en de Donau bijeen komen.

Tot in de 18e eeuw is er gebouwd aan het citadel. Binnenin het complex bevindt zich een fort, verschillende torens, een Romeinse bron en een Turks badhuis. De kerk van St Sava is de grootste orthodoxe kerk ter wereld. Volgens de legende is de kerk gebouwd op de plek waar de heilige Sava begraven ligt. Stari Dvor, oftewel het oude paleis, is eind 19e eeuw gebouwd als koninklijke residentie. Tegenwoordig vergadert de gemeenteraad van Belgrado hier. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven door het paleis.

Prachtige wijken

Een citytrip aan Belgrado is niet compleet zonder een rondwandeling door de prachtige wijken van Belgrado. De wijk Skadarlija ligt in de oude binnenstad van Belgrado en wordt vanwege de vele kunstenaars die hier wonen ook wel vergeleken met de Parijse wijk Montmartre. In deze prachtige oude wijk vind je veel gezellige terrasjes en restaurantjes.

De wijk Dedinje is één van de rijkste wijken van de stad. De statige gebouwen en villa’s worden veelal bezet door ambassades en luxe restaurants. Dedinje is een groene wijk met veel openbare parken. Zemun was jarenlang een aparte stad, maar in de loop van de 20e eeuw is het zijn onafhankelijkheid kwijtgeraakt en onderdeel geworden van Belgrado. De wijk heeft zijn eigen authentieke historische centrum. Langs de Donau vind je veel lekker restaurants.

Citytrip Belgrado Tips

Musea

Belgrado heeft een aantal indrukwekkende musea die je niet mag missen tijden je citytrip. Het belangrijkste museum is het Nationaal Servisch Museum. De gigantische collectie bestaat uit de vele archeologische vondsten die in de loop der tijd zijn gedaan. Ook heeft het museum een imposante collectie Europese meesters en internationale kunst. Binnenin het citadel ligt het Militair Museum van Belgrado. Dit museum toont de geschiedenis van het leger in Servië vanaf de Romeinse periode tot de Joegoslavische oorlogen in de jaren ’90.

Uitgaansleven

Volgens de Britse krant The Times heeft Belgrado het beste uitgaansleven van Europa. Elk jaar komen vele jongeren vanuit omringende landen, maar ook vanuit de rest van Europa, voor een citytrip naar de Servische hoofdstad om te feesten. Door de hele stad kun je cafés en bars vinden, maar de beste uitgaansgelegenheden vind je langs de oevers van de Sava en Donau. Hier liggen vlotten in de water die zijn omgebouwd tot echt nachtclubs. Het schiereiland Ada Ciganlija is ook een populair plek om uit te gaan.

Hoe kom je er?

Belgrado ligt op zo’n 1400 kilometer afstand van Brussel. Vanwege de afstand nemen veel mensen het vliegtuig voor een citytrip naar Belgrado. Ben je van plan om meerdere landen of steden te bezoeken, dan kun je het beste de auto nemen.

Vliegen

Vanuit Brussel vlieg je in iets meer dan twee uur naar Belgrado. Vanaf het vliegveld kun je bus lijn 72 naar het centrum van Belgrado reizen. De minibus lijn A1 rijdt ook naar de stad, maar stopt enkel bij het centraal station en Slavija plein. Het is natuurlijk ook mogelijk de taxi te nemen naar je hotel.

FlixBusBooking.com