citytrip antwerpen

Citytrip Antwerpen

Antwerpen is de ideale citytrip voor mensen die willen genieten van een mooie stad, lekker eten of gezellig willen winkelen zonder ver van huis te gaan. Een citytrip naar Antwerpen is veelzijdig en verrassend. De imposante architectuur van de stad met zijn barokke gebouwen, de prachtige pleintjes en citytrip antwerpende fraaie schilderijen van Rubens maken deze stad aan de Schelde tot de ideale bestemming voor een dagje of een weekendje weg. In de vele restaurantjes en kroegjes kun je tot laat in de avond gezellig wat drinken.

Natuurlijk is een bezoek aan de stad ook goed te combineren met een bezoek aan de dierentuin of een concert in het Sportpaleis. Mocht je ’s avonds liever niet meer de reis naar huis willen maken, dan is er ook een ruime keuze aan hotels in Antwerpen. Antwerpen is de ideale bestemming voor een weekendje weg of citytrip!

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Prachtige gebouwen

Tijdens een citytrip Antwerpen is het mogelijk om veel verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. Mocht je met de trein naar Antwerpen komen, dan word je meteen bij binnenkomst al meteen getrakteerd op één van de prachtigste gebouwen van Antwerpen, het centraal station. Dit gebouw uit het begin van de 20e eeuw is volgens velen het mooiste treinstation van Europa. In de oude historische binnenstad van Antwerpen vind je veel prachtige gebouwen, leuke winkeltjes en kleine cafétjes en restaurants. Middelpunt van de oude stad is de Grote Markt, welke omringd wordt door het stadhuis en imposante gildehuizen. In de oude stad staat ook de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze gotische kerk werd gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw en doet sinds 1961 weer officieel dienst als kathedraal. Het laatst is echt een aanrader tijdens je citytrip.

Musea

Eeuwenlang bloeide de kunst weeldig in Antwerpen. De stad heeft vele beroemde schilders zoals Rubens en Breughel voortgebracht. Tegenwoordig kun je veel van deze schilderijen nog steeds in Antwerpen aanschouwen. Het bekendste museum is het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten. Momenteel wordt het gerenoveerd. Naar verwachting zal het eind 2018 weer openen. Een ander populair museum is het Rubenshuis. Dit museum zit gevestigd in de voormalige woning va de schilder en hangt vol met schilderijen en schetsen van zijn hand. Museum Mayer – Van de Bergh staat bekend om de vele schilderijen van de Antwerpse school en is zeker de moeite waard. In 2011 werd het Museum Aan de Stroom (MAS) geopend. Het museum ligt in de haven van Antwerpen en de collectie beslaat dan ook voornamelijk de scheepvaart en de haven.

Wat kun je doen tijdens je citytrip Antwerpen?

Attracties

Naast de vele musea en prachtige gebouwen, zijn er ook vele andere attracties in de stad die je niet over mag slaan, zoals de haven en de dierentuin. Opvallende blikvanger van de haven is het MAS. Vanuit het hoge gebouw, dat ook na toegankelijk is nadat het museum is gesloten, heb je een indrukwekkend panorama over de stad. Een andere beroemde attractie is Antwerpen zoo. De dierentuin, die vlak naast het centraal station ligt, is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Niet alleen de vele dieren zijn de moeite waard, maar ook de prachtige gebouwen en parkachtige inrichting van de dierentuin.

Winkelen in Antwerpen

Antwerpen is niet alleen een stad van cultuur, het is ook een ideale stad om te winkelen tijdens je citytrip. Er zijn veel mensen die bewust een citytrip naar Antwerpen boeken om te gaan winkelen. De grootste winkelstraten zijn de Meir, de aanliggende Stadsfeestzaal en de Keyserlei. In deze straten vind je veel grote bekende merken. Ben je op zoek naar wat kleinere boetiekjes, dan kun je het beste naar de oude stad gaan waar je veel winkeltjes rondom de Grote markt treft. Antwerpen kent ook een Chinese wijk, waar je veel Chinese winkeltjes en supermarkten kunt vinden.

Hoe kom je er?

Antwerpen ligt redelijk centraal en is dan ook makkelijk per trein of auto te bereiken voor een citytrip. Mocht je met de trein reizen, dan kun je het beste uitstappen op Antwerpen-Centraal. Met de auto is Antwerpen gemakkelijk te bereiken via de ring van Antwerpen. Vanaf daar kom je gemakkelijk op de Leien, binnenring van Antwerpen die dicht rondom de binnenstad ligt. In het centrum van Antwerpen geldt betaald parkeren en mag je bovendien maar voor beperkte duur parkeren. Er zijn echter enkele parkeergarages te vinden in het centrum van Antwerpen. Je kunt ook kiezen voor één van de P+R parkings aan de rand van het centrum.Booking.com