Citytrip amsterdam

Citytrip Amsterdam

Weinig steden kennen zoveel musea per vierkante meter als Amsterdam. Deze eeuwenoude stad was in de 17e eeuw het centrum van handel en kunst en dat zie je terug in de rijk versierde panden en de internationale bekendheid van oude Hollandse meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Hals. In het beroemde Rijksmuseum, dat elk jaar miljoenen toeristen over de hele wereld trekt, kun je je urenlang vergapen aan de weelde die Amsterdam eeuwenlang voortbracht. Of wat te denken van de vele grachten met zijn adembenemende grachtenpanden? Vanaf België is het slechts twee uur reizen naar de Nederlandse hoofdstad en dat maakt Amsterdam een ideale bestemming voor een weekendje of een dagje weg. Mocht je besluiten te overnachten, dan is er een ruime keuze in hotels in Amsterdam.

Boek je Citytrip naar Amsterdam !

Wat kun je er zien?

Prachtige panden

Amsterdam staat bekend om zijn prachtige panden. Niet alleen langs de grachten, maar ook op andere plekken in de binnenstad kun je allerlei indrukwekkende panden vinden. De bekendste is misschien wel het Paleis op de Dam, de officiële ontvangstruimte voor de buitenlandse gasten van de Koning. Wat veel mensen echter niet weten is dat het prachtige paleis ook te bezoeken is bij een citytrip Amsterdam. Vlak naast het paleis staat de Nieuwe Kerk, waar de koninklijke inhuldigingen plaatsvinden, maar ook het huwelijk tussen Koning Willem-Alexander en zijn vrouw werd voltrokken. Beroemd zijn natuurlijk ook de vele grachten van Amsterdam met de prachtige grachtenpanden waar ooit rijke handelaren woonden. De beste manier om de panden te bekijken is door mee te gaan op één van de vele vaartochten door de grachten.

Musea

Miljoenen toeristen over de hele wereld bezoeken elk jaar de beroemde Amsterdamse musea. Het Rijksmuseum herbergt een grote collectie schilderijen van de Hollandse meesters, maar ook andere overblijfselen uit de Nederlandse gouden eeuw, zoals meubilair, servies en beeldhouwwerken. Topstuk uit de collectie is het metershoge schilderij “de Nachtwacht” van Rembrandt. Niet ver van de Rijksmuseum ligt het Van Gogh Museum, waar een grote verzameling schilderijen van deze beroemde kunstenaar te zien zijn. Aan hetzelfde plein ligt ook het stedelijk museum van Amsterdam. Een museum van een heel andere orde is het Anne Frank huis. Hier kun je zien hoe en waar Anne Frank en haar familie in de Tweede Wereldoorlog onderdoken voor de Duitse bezetters.

Wat kun je er doen

Attracties in Amsterdam

Naast de vele musea en prachtige panden heeft Amsterdam ook nog een aantal andere interessante attracties. Zo kun je een bezoek brengen aan dierentuin Artis. Deze oude stadsdierentuin heeft naast een imposante collectie dieren ook een aantal monumentale gebouwen. Op zonnige dagen kun je lekker vertoeven in het prachtige Vondelpark. Dit grote park in Amsterdam is een populaire plek om gezellig bij elkaar te komen en van de mooie omgeving en het zonnige weer te genieten. In het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds kun je oog in oog staan met wereldleiders en bekende popsterren.

Winkelen

winkelen amsterdamAmsterdam is niet alleen een culturele stad, het is ook een winkelstad bij uitstek. Rondom de Dam bevinden zich de grote winkelstraten, zoals de Kalverstraat en de Nieuwestraat. Hier vind je de bekende merken zoals H&M en warenhuis de Bijenkorf. Is dit niet helemaal wat je zoekt? Neem dan een kijkje in de luxe P.C. Hooftstraat of de gezellige kleine winkeltjes in het winkelgebied “de 9 straatjes” in de wijk de Jordaan. In de Haarlemmerbuurt kun je meer kleine en hippe winkeltjes vinden. Amsterdam kent ook vele markten, waarvan de op het Waterlooplein de bekendste is.

Hoe kom je in Amsterdam?

Amsterdam ligt op zo’n 200 kilometer afstand van België en is daarom gemakkelijk per auto of per trein te bereiken.

Auto

Voor een citytrip Amsterdam met de auto ben je vanuit Brussel zo’n 2,5 uur onderweg om Amsterdam te bereiken. Aan de rand van het centrum vind je verschillende parkeergarages. Houd er rekening mee dat parkeren in Amsterdam niet goedkoop is. De tarieven in parkeergarages liggen rond de 5 euro per uur en dagkaarten kosten gemiddeld 50 euro. De tarieven voor parkeren buiten de garages zijn flink hoger.

Trein

Vanaf Brussel reis je in ongeveer 3,5 uur naar Amsterdam. Gezien de hoge parkeerkosten in Amsterdam kan reizen met de trein, zeker als je meerdere dagen gaat, een stuk goedkoper zijn.Booking.com